DENETİM VE DESTEK HİZMETLERİMİZ

Denetim, uyumluluk standartlarınızı korumak ve bünyenizde tutulan kişisel verilerin güvende kalmasını sağlamak için güncel bir ihtiyaçtır.  Veri sorumlusu ve veri işleyen olduğunuz her durumda kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri almanız gerekiyor. Önlemleri yalnızca kendi bünyenizde uygulamanız da yeterli olmuyor, sorumluluk bakımından veri aktarımı yaptığınız 3. Partilerin de önlem almasını sağlamak ve gerekirse onları da denetlemeniz gerekiyor. Bununla birlikte KVKK’nın getirdiği birçok yükümlülük bulunuyor. Bu yükümlülüklere karşı uyumluluk çalışması geçirmiş olmanız bu risklerin tamamının ortadan kaldırıldığı veya azaltıldığı anlamına gelmiyor. Veri işleme süreçlerinin dinamikliği, regülasyonlar ve güncel kararlar gibi pek çok gelişme denetim ihtiyacını öne çıkarıyor.

 

Periyodik denetim hizmetimiz ile niteliğine göre verilerin saklama ortamları, iş uygulamaları, veriyle temas eden kişilerin bilinç düzeyi, 3. Parti aktarım, dayanak dökümanlar, teknik ve organizasyonel önlemler, imha işlemleri, erişim zafiyetleri gibi birçok kontrol noktasında düzenlemelerle ne kadar uyumlu olduğunuzu analiz ediyoruz. Yapacağımız yerinde incelemeler sonucunda uyumsuzluk düzeylerini ve riskleri derecelendirip, bir boşluk analizini içeren rapor olarak size sunuyor ve tavsiyelerde bulunuyoruz.

 

Veri İhlali Destek Hizmeti

Özellikle dijital ortamda veri ihlali tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. İşletmenizde KVKK kapsamında bir veri ihlali yaşandığında öncelikle ihlale sebep olan sorunu gidermeniz, ihlalden kimlerin etkilendiğini tespit edip, rapor etmeniz ve en geç 72 saat içinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirimde bulunmanız gerekiyor.

 

Bir veri ihlali veya olayı yaşadığınızda, ekibimiz ve siber güvenlik alanında uzman çözüm ortaklarımız ile krize müdahale ediyor ve süreç yönetimi konusunda size destek oluyoruz. Benzer durumlarda ihlale sebep olan olaya ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ve tekrarlanmaması için de çözüm önerilerinde bulunuyoruz.

DİĞER HİZMETLERİMİZ